HEADLINE_Perfect_Cadeau_still

CROWDFUND PROJECT LANGE SPEELFILM

De familieruzie tussen Arend en zijn twee broers ontspoort als zijn vrouw Sylvia aankondigt dat ze zwanger is, maar weigert te vertellen van wie.

SYLVIA

Je vergelijkt mijn kind niet met een konijn. 

Perfect Cadeau is op ongewone wijze tot stand gebracht. Na afronding van de driejarige Meisner acteeropleiding in ’s-Hertogenbosch willen vijf acteurs doorgaan met acteren. Hoewel zij naast acteren een baan hebben, komen ze wekelijks bijeen en vanuit improvisatieoefeningen groeien er in de loop van een jaar fictieve familierelaties en er ontstaat een verhaal: een vertelling over bedrog, verhulling en sluimerende familiekwesties die tot een onstuitbare climax komen.

Alle improvisaties worden opgenomen met een camera en op basis van de opnames worden scenes geschreven. Tijdens openbare try- outs in de Koningstheateracademie worden met behulp van feedback van het publiek de scenes verfijnd en het script afgerond.

Met zijn werkwijze stelt Hullegie de karakters en het acteren centraal. Perfect Cadeau is het eerste resultaat van deze werkwijze. Ongewoon, complex, enthousiast, vurig en van tijd tot tijd hilarisch. Een buitengewone film die door zich onderscheidt door zijn onafhankelijk vertelwijze en ontstaansgeschiedenis gedreven door passie.

Voor meer informatie ga naar: www.perfect-cadeau.nl


Martijn Hullegie regisseert

+31 6 24 81 81 01
2019 [a] hullegie . com